DEFİNE YILAN İŞARETLERİ ve ÇÖZÜMÜ

 

DEFİNE YILAN İŞARETLERİ ve ÇÖZÜMÜ

@defineişareti















DEFİNE YILAN İŞARETİ
#Yılan işareti genellikle koruyucu olarak resmedilen bir işaret türüdür. Bu işareti farklı uygarlıklar kullanmış ve ülkemizde de birçok yılan define işareti bulunmaktadır. Ülkemizdeki yılan işaretleri Bizans ve #Ermeni işaretleridir ve bir kısmı mezar bir kısmı da para yerleridir. Yılan işareti koruyucu işaret olduğundan genellikle mezarları ve büyük hazineleri gösterir. İşaret tılsımın en fazla olduğu para ve eski mezarları gösterdiğinden ekseriyetle tılsımlı bir işarettir.


Yapılış olarak kabartma ve oyma şeklinde görülen yılan işareti büyük paraların habercisidir. Yılan işaretinin bulunduğu yerlerde kayalıklar, dere yatağı, geçitler ve mağaralar bulunur. Burada yılan işaretinin çözümü bakısına, yönüne, kıvrımına, kabuğuna(pul), ağzının açık olup olmamasına, dilinin dışarıda olup olmamasına, oyma ve kabartma olmasına ve her işarette olduğu gibi yardımcı işaretin varlığına göre değişiklik göstermektedir.

Yılan işaretinin çözümü için 200m çevresi gezilmeli, arazi yapısı dikkate alınarak ve yardımcı işaret aranarak bir bütün olarak çözüm çalışması yapılmalıdır. Biz yardımcı olması açısından işaretin kabaca nelere delalet ettiğini anlatalım.

Kabartma yılan işareti genellikle mezara işarettir ve yılanın gidiş yönü tarafında kaya mezar ve oda mezar aranmalı ve bu mezarların sunakları yardımcı işaret olarak değerlendirilir. Para yeri olarak ise yılanın şekli araziye göre incelenmelidir.

#Oyma yılan işaretinde ise genellikle bir mağara aranmalıdır, mağara ağzı kapalı bir oda mezar gibi olabilir. Yılan oyma ve ağzı da açık ise define kesinlikle bir mağaradadır ve yılanın kıvrımları araziye uyarlanarak mağaraya ulaşılabilir.


Diğer özellikler olarak yılanın boyu mesafeyi verir, ağzının açık olması mağarayı gösterir, kuyruğunun kafasına yakın olması definenin yakın mesafede olduğunu ve bir kaya altında olduğunu gösterir, yılanın dili ve kuyruğu yön gösterir, yılanın şekli aynı zamanda arazinin şeklidir ve sarmal yılanlar çok değerli ziynet eşyasını gösterir. Her zaman iyi bir arazi etüdü sonrasında çözüme geçilmeli ve en fazla tılsımın yılan işaretinde olacağı unutulmamalıdır.

Yorumlar